Кредити с лоша кредитна история

Преди да говорим за кредит с лоша кредитна история, първо трябва да разгледаме такива понятия като кредитна история и лоша кредитна история и как те се формират.

Кредитната история се формира от вашите взети заеми и информация за това как сте платили тези заеми. Лоша кредитна история се формира, ако не сте изпълнили добросъвестно задълженията си и дружеството на кредитора е предоставило тази информация на Банка България в съответствие с правилата на Кредитния регистър. В Полша също така действат и частни регистри на длъжниците, които обикновено създават дружества за събиране на дългове.

Ако имате неплатени кредити или с точност знаете, че данните ви са въведени в един от регистрите на длъжниците, вие сигурно си задавате въпроса: мога ли да получа заем с лоша кредитна история?! Този въпрос е в компетенцията на кредитната компания, това е позицията на компанията да предостави ли кредит на лице, което има лоша кредитна история. Възможно е в такава ситуация кредиторът на компанията да поиска някаква гаранция, поръчител, залог или да приложи по-висока лихва по кредита.

Във всеки случай никой не може да ви забрани да се регистрирате на началната страница на който и да е кредитор и да се опитате да вземете кредит, ако имате лоша кредитна история. Възможно е лошата кредитна история да е била преди няколко години, а сега вие да получавате добра заплата, която кредитната компания също взема предвид при издаването на кредит. Паричен кредит с лоша кредитна история не е невъзможна мисия, просто трябва да намерите подходящ кредитор и да се съобразите с факта, че заемът трябва да бъде изплатен!