Прочетете, преди да заемате! Отговорен заем!

Отговорен заем, какво е това? С една дума е невъзможно да се обясни, така че следният текст може да ви помогне да разберете същността на израза: отговорен заем.

Онлайн кредит, може да ви помогне да подобрите ежедневието и стандарта си на живот, но само ако можете да си го позволите. Заемът е допълнителна отговорност и задължение, независимо от размера му. Ето защо, преди да вземете заем, преценете колко стабилен е доходът ви, дали можете да платите изцяло или част от плащането, според месечните плащания.

Може би сте похарчили повече пари от планираното или искате да купите дългоочаквано нещо и получаването на кредит изглежда като бърз, лесен и добър начин за бързо получаване на допълнителни средства, но плащането на кредит понякога може да бъде бавно и скъпо.

Често кредитът е необходим, но има толкова много различни видове кредити с различни лихви и условия, че може да ви е трудно да изберете. Определено оценявайте заемите на различните компании, техните условия, така че, ако е възможно, да заемете умно и да избегнете негативни последици.

Кратки съвети, които има смисъл да спазвате, преди да вземете кредит:

  • Оценка на офертите на кредиторите;
  • Разберете каква е общата сума, която ще трябва да бъде върната;
  • Имате ли нужда от сигурност (залог)?
  • Помислете над получаването на кредита (ако искате да купите нещо, помислете дали то наистина ви трябва!);
  • Не заемайте, ако искате да погасите съществуващ (и) кредит (и) с помощта новия кредит;
  • Вижте офертите на безлихвените заеми (те са атрактивни, но понякога лихвените проценти, в случай,че не можете да платите кредита навреме, са по-високи);
  • Уточнете условията за предсрочно погасяване на кредита.

Можем да говорим за отговорен заем дълго и многостранно, но най-важното е да разберете сами: преди да вземете заем, преценете необходимостта от кредит и способността си да изплатите желаната сума. Заемайте отговорно!